A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Кваліфікована робоча сила для відновлення України

Дата: 27.03.2024 18:16
Кількість переглядів: 104

 

🔰26 березня 2024 року у Києві відбулася конференція «Skills4Recovery:

🔰Кваліфікована робоча сила для відновлення України», яка об’єднала представників влади, заклади професійної освіти, громадськість, міжнародні організації та бізнес з метою залучення усіх стейкхолдерів до підготовки кваліфікованої робочої сили шляхом створення швидких, ефективних та інклюзивних можливостей для всіх українців працездатного віку. «Війна спричинила гостру нестачу кваліфікованих працівників в Україні.

🔰Програма Skills4Recovery підтримує провайдерів професійної освіти для забезпечення якісної освіти та підготовки молоді, дорослих та вразливих груп населення» - зазначив Міхаель Пауло, директор Програми Skills4Recovery, GIZ GmbH у вступній промові.

🔰Програма Skills4Recovery реалізується GIZ GmbH за дорученням Федерального Уряду Німеччини у партнерстві з Міністерством освіти та науки і Міністерством Економіки України.

🔰У програмі беруть участь 20 надавачів освітніх послуг з 6 фокусних областей України, серед яких 8 центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, представники яких теж в’язали участь у цьому масштабному заході.

🔰Насичена програма, натхненні модератори, панельні дискусії, під час яких партнери від різних структур обговорювали питання щодо нагальних потреб у кваліфікованій робочій силі для короткострокового та довгострокового економічного відновлення України, стратегій активізації та реінтеграції на ринку праці вразливих груп населення через підвищення інклюзивності професійної освіти, необхідності впровадження сучасних управлінських практик, інноваційних рішень та інклюзивних підходів до підготовки робочої сили, ефективних шляхів консолідації зусиль провайдерів професійної освіти та бізнесу.

🔰Пишаємося, що маємо змогу навчатися самим та навчати інших, адже, як зазначила начальниця управління професійного навчання та міжнародного співробітництва Державного центру зайнятості Лілія Грабовська: «Освіта – це головна інвестиція в розвиток людського капіталу, а простір необмежених можливостей та нові професійні навички – головна умова сьогодення, як а в змозі покращити реінтеграцію вразливих категорій населення, посилити державу і зміцнити економіку України»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора