A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Пізнай себе й здобудеш перемогу

Дата: 03.04.2019 18:06
Кількість переглядів: 623

Ці слова давньогрецького філософа Сократа спонукали провести у Львівському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості експериментальне психологічне дослідження «Досягнення успіху у підприємницькій діяльності через розвиток самомотивації» серед слухачів курсів. Безробітним, котрі мають намір започаткувати власну справу й опановують ази ведення бізнесу, запропонували виповнити два тести: «Оцінка здібностей до підприємництва» та «Чи мотивовані ви на успіх?». Кожний із них був сформований таким чином, аби респонденти, відповідаючи на конкретні запитання, допомогли з’ясувати вплив тих чи інших складових на засвоєння освітньої програми та готовність безробітних до роботи у новому амплуа.

Як засвідчили результати першого завдання, семеро опитаних мають дуже високі показники до самостійного господарювання. Їм притаманний підприємницький хист, лідерські якості. Вони енергійні, цілеспрямовані, вірять в удачу, тому зможуть втілити в життя будь-яку креативну ідею. У двох інших учасників – середні можливості. Тобто їм треба більш наполегливо працювати, грамотно будувати стратегію дій, добре обмірковувати кожний крок. А ще – налаштуватися на чесну боротьбу за своє місце під сонцем, робити все необхідне, аби міцно утвердитися у бізнес-середовищі.

Порадували наслідки опрацювання тестової методики «Чи мотивовані ви на успіх?». Вони підтвердили, що у всіх охоплених експериментом безробітних є достатньо підстав для вдалого ведення власної справи. Вони прагнуть реалізувати свій потенціал у обраній сфері діяльності, налаштовані на позитивні зміни, переконані у перспективності починання, мають чітко окреслені пріоритети, знають що і як треба зробити, щоби досягти очікуваного.

Загалом проведене психологічне дослідження засвідчило, що майбутні підприємці-початківці у Львівському ЦПТО здобули комплекс необхідних знань і навичок, які знадобляться на практиці. Запропонована їм освітня програма орієнтована на осіб з високою мотивацією до управлінських рішень, упевнених у своїх діях, наділених відповідними здібностями та можливостями. Використання у навчальному процесі інновацій сприяло тому, що слухачі не тільки опанували основні закони бізнесу, але й відкрили для себе багато цікавого, потрібного, обмінялися досвідом тощо.

Початкуючі підприємці зробили лише перший крок, згодом їм доведеться самотужки організувати виробничий процес, раціонально використовувати час, сили й енергію, налагоджувати контакти з діловими партнерами. Педагогічний колектив Львівського ЦПТО вірить у своїх вихованців і бажає їм не зупинятися на шляху до омріяних вершин.

Оксана Чайковська,

практичний психолог Львівського центру

професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора