A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Дуальна освіта – закономірна реакція на виклики ринку праці

Дата: 13.03.2019 16:53
Кількість переглядів: 549

З року в рік планово та систематично оновлюються освітні послуги, які надає дорослому населенню державна служба зайнятості. До уваги безробітних – можливість освоєння нових, більш актуальних на ринку праці, професій у навчальних закладах області, у т. ч. у центрах професійно-технічної освіти ДСЗ, шанс здобути суміжний фах або ж підвищитикваліфікацію шляхом стажування на виробництві під конкретне замовлення працедавця тощо.

 


У період ринкової перебудови економіки та «моди» на вищу освіту постало завдання «перезавантажити» підготовку кадрів на якісно новий рівень. Саме тому служба зайнятості запровадила елементи дуальної форми навчання, яке передбачає поєднання вишколу у закладах освіти та здобуття практичних навичок безпосередньо на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях. Адже зазвичай рівень компетенції багатьох випускників вишів і професійно-технічної школи є недостатнім для самостійної професійної діяльності на тому чи іншому робочому місці. А саме здобуття практичних умінь і досвіду позитивно позначається на процесі працевлаштування молодого спеціаліста. 
Важливо відрізняти дуальне навчання від традиційного проходження практики на виробництві. Адже дуальна форма передбачає навчання на робочому місці з виконанням посадових обов’язків відповідно до трудового договору. Елементи такої освіти вже запроваджені у навчальний процес у Львівському ЦПТО ДСЗ.
Використання дуальної форми навчання усуне основні недоліки традиційної системи освіти, дозволить зменшити розбіжність між теорією та практикою, наукою та виробництвом, а також поліпшить якість підготовки кваліфікованих кадрів з урахуванням сьогочасних вимог працедавців. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора