A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Нитка НАДІЇ, ВІРИ та ЛЮБОВІ

Дата: 20.05.2024 16:31
Кількість переглядів: 139

https://www.facebook.com/locz.gov.ua/videos/408681188709941

✅У співпраці з німецьким товариством SEQUA в рамках проєкту Skills4Ricover  ще  одна група  випускників  отримала професійні навики на місячних  курсах "Технологія виготовлення та оздоблення одягу та матеріалів інтер'єрного призначення на сучасних видах швейних машин". ✂️
✅Ці курси  не просто про опанування нового ремесла, а й про розуміння, підтримку та нове життя.
Більшість випускниць – жінки,  чиї долі трагічно змінила війна. Їм довелося залишити свої домівки, шукати прихистку в чужому місті. Багато побутових складнощів, нових життєвих викликів…Та завдяки курсам, вони отримали шанс розпочати все спочатку, опанувати нові знання, які зможуть стати запорукою їхнього майбутнього.
✅Навчання було нелегким. Треба було не лише освоїти ази крою та шиття,  виготовляти різноманітні оздоби для  одягу та  матеріалів інтер’єрного призначення, але й навчитися працювати на сучасних швейних машинах. Та завдяки професійності майстра виробничого навчання Наталії Енджиєвської і неабиякому прагненню самих слухачок, їм все вдалося.
Проте курси - це не лише про навчання. Це ще й про дружбу, взаємодопомогу та розуміння. Дівчата  підтримували одна  одну, ділилися своїми історіями, раділи успіхам кожної. Разом вони пережили багато, і це згуртувало їх.
✅Окрім навчання основного курсу, слухачі мали змогу творити й для тих, хто цього найбільше потребує. Вони шили🧵🪡 адаптивний одяг🧥 для поранених бійців, які проходять лікування та реабілітацію у львівських лікарнях.
Всі комплекти зшиті з любов'ю, турботою  і великою ПОДЯКОЮ (кожен воїн у кишені своєї піжами знайде листівку з  побажаннями  швидкого одужання і вдячністю за безцінну жертовність, за те, що боронить нашу землю, звільняє від рашистської нечисті). Це стало для дівчат не лише цінним досвідом, але й можливістю зробити свій внесок у спільну боротьбу.
✅Життя тих жінок круто змінилося. Війна змусила їх тікати з дому, розлучитися з близькими, починати все спочатку. Але вони не здаються. Вони шукають нові можливості, опановують нові навички, йдуть до своїх мрій.
Маємо надію, що саме швейні машинки, за якими вони так старанно навчалися, стануть для них запорукою нового успішного життя.❤️


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора