A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Працюємо....

Дата: 25.03.2022 15:58
Кількість переглядів: 305

"Прокидайтесь, почалась війна!"

Ці три слова сказали одне одному мільйони українців рано вранці 24 лютого.

 

Шок… Страх… Пекуча біль…

В один момент  відносно спокійне життя  мирного українського народу змінилося  на  пекельний ад…

Розгубленість, яка переповнювала емоції в перші години, дуже швидко перетворилася у мобілізацію думок, вчинків і швидкого корегування наступних дій. Українці, як ніколи, згуртувалися… Кожен на своєму місці  старався і старається   надалі принести користь, аби чим швидше наблизити таку бажану  перемогу над ворогом….

Повномасштабне російське вторгнення в Україну триває вже місяць. Та наш  навчальний Центр не припиняв своєї діяльності ні на один день. Ми продовжували працювати, надаючи свої освітні послуги тим слухачам, котрі цього потребували, адже добре розуміємо, що та нелюдська, варварська руйнація   української інфраструктури, яка триває, на жаль,  і надалі ((((дуже швидко, після нашої перемоги,  потребуватиме відновлення, відбудови. А для цього потрібні висококваліфіковані спеціалісти  у різних галузях.

У нас на даний час навчаються електрогазозварники, трактористи-машиністи сільськогосподарського  виробництва, продовжує навчання сфера послуг  (перукарі, візажисти), а також є багато охочих  удосконалити свої знання з комп’ютерних технологій.

Окремо хочемо акцентувати увагу  на активній підготовці трактористів для  підприємств агропромислового комплексу області і регіону, що особливо актуально  зараз  для проведення весняно-польових робіт.  На початку року завершили навчання дві групи  трактористів базової категорії А1 в кількості 60 осіб, з них 8 осіб з числа безробітних, скерованих Львівським ОЦЗ (Буська, Пустомитівська, Радехівська, Старосамбірська районні філії, Львівський та Новояворівський МЦЗ), двоє скористалися ваучерами, решта - за кошти юридичних та фізичних осіб.

В даний час  сформовано ще дві групи  слухачів за  вищевказаною категорією у кількості 60 осіб (в тому числі 5 - із числа безробітних:  двоє  слухачів за скеруванням Хмельницького  ОЦЗ (Красилівська та Дунаєвецька  районні філії), троє- Львівського ОЦЗ (Жовківська та Кам’янка-Бузька районні філії). Всі вони навчаються   на базі  господарств.

Окрім цього, у січні-березні цього року 150 осіб  пройшли підвищення кваліфікації за різними категоріями, що дає можливість освоїти сучасну сільськогосподарську техніку і активно  долучатися до  проведення  сільськогосподарських робіт.

Ці категорії включають трактори потужністю понад 100 к.с.,  тракторні навантажувачі, екскаватори,  дорожні машини, зерно-і кукурудзозбиральні комбайни, самохідні обприскувачі, тобто весь комплекс  сучасних сільськогосподарських машин, які використовуються в господарствах агропромислового комплексу.

Зокрема,  тракторні навантажувачі освоїли 11 осіб  із числа безробітних за скеруванням  Хмельницького обласного центру зайнятості (Красилівська, Летичівська, Хмельницька  районні філії), самохідні обприскувачі освоїли 11  осіб із числа безробітних Волочиської районної філії  Хмельницького ОЦЗ,             3  особи - Бродівської районної філії  Львівського ОЦЗ, сучасні  потужні трактори освоїли 15 осіб із числа  безробітних Ново Санджарської районної філії Полтавського ОЦЗ, практичні навики роботи  на сучасних екскаваторах отримали 3 особи із числа безробітних Львівського ОЦЗ (Буська і Яворівська районні філії).

В даний час продовжують навчатися ще 60 осіб в групах з підвищення кваліфікації за різними категоріями з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

Заняття в основному проходять на базі підприємств, господарств  за дуальною формою навчання.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора