A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Семінар на тему «Зростання територіальних громад Львівщини через розвиток аграрного бізнесу»

Дата: 21.05.2021 15:48
Кількість переглядів: 380

Сьогодні, 21 травня у Стрийському народному домі триває семінар на тему «Зростання територіальних громад Львівщини через розвиток аграрного бізнесу», ініційований Департаментом АПК Львівської ОДА для лідерів об’єднаних територіальних громад, фермерських господарств та посадовців Стрийського району.

На зустрічі присутніх привітав голова Стрийської районної адміністрації Богдан Янко, який зазначив важливість проведення такого заходу, оскільки аграрна сфера є одним із головних приіоритетів діяльності району.

В рамках зустрічі директор департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман звернула увагу на необхідність співпраці департаменту з уповноваженими для виконання функцій АПК в територіальних громадах.

«Наша мета - сформувати через органи місцевого самоврядування систему комунікаціі, яка дозволить ефективно реалізовувати державні та обласні програми розвитку аграрного бізнесу і в такий спосіб розкривати аграрний потенціал Львівщини" - відзначила п.Тетяна.

До учасників семінар - тренінгу звернулась також заступник директора департаменту – начальник управління Людмила Гончаренко, яка поінформувала про зміни та механізми підтримки з державного та обласного бюджетів у 2021 році.

Заступник директора - начальник управління департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Анна Кущак розповіла про актуальні форми підприємництва у сільському господарстві.

Земельні відносини та питання обігу земель сільськогосподарського призначення детально розкрила Тетяна Карпович Борушок - начальник відділу розвитку аграрної інфраструктури, земельних відносин.

Оксана Іванчук - заступник директора Львівського ОЦЗ наголосила про важливість співпраці Обласного центру зайнятості і територіальних громад Львівщини та звернула увагу на перспективи співпраці в аграрній галузі, оскільки переважна більшість незайнятого населення проживає в сільській місцевості. Було зазначено про можливість навчання безробітних на базі Львівського ЦПТО ДСЗ за професією «Фермер», а також «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» та підвищення кваліфікації за відповідними категоріями,  які  діють на постійній основі для всіх бажаючих.

На семінарі присутні також директори Стрийського МРЦЗ, Сколівської, Миколаївської, Жидачівської, районних, Новороздільської та Моршинської міських філій Львівського ОЦЗ.

Зустріч продовжується, обіцяє бути продуктивною та  насичено- корисною інформацією


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора