A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

"Плідна" зустріч у Львівській ОВА

Дата: 26.10.2023 15:48
Кількість переглядів: 215

25 жовтня у Львівській ОВА відбулася  презентація результатів дослідження “Аналіз розривів у навичках і потреб бізнесу у робочій силі”, що було проведене на  замовлення Львівського регіонального партнерства зайнятості  "ОПЛІЧ" (керівник Василь Барилюк) для визначення  тенденцій та особливостей розвитку ринку праці Львівської області в умовах повномасштабної російсько-української війни. 

Висновки дослідження стали  предметом обговорення пропозицій щодо мінімізації кризових явищ на ринку праці, пов’язаних з дисбалансом попиту і пропозиції робочої сили, розривами у навичках працівників. Отримані результати будуть враховані при ухваленні рішень, напрацюванні освітніх програм, спрямованих на розв'язання  проблем дефіциту кваліфікованої робочої сили у Львівській області. 

Зокрема, проаналізовано:

• особливості кадрових потреб і проблем роботодавців;

• економічну інтеграцію ВПО;

• навички працівників (підходи до класифікації, аналіз розривів);

• соціальне партнерство у сфері зайнятості (стан і потенціал розвитку).

"Це дослідження передусім дозволяє оцінити актуальний стан ринку праці на Львівщині та розробити низку заходів для підвищення рівня зайнятості,  ефективності професійного навчання, перекваліфікації безробітних, у т. ч.  ВПО", – зазначив  Орест Гринів, заступник директора департаменту економічної політики ЛОВА

На цьому  заході виступив директор Львівського центру ПТО ДСЗ Зіновій Вантух, запропонувавши широкий спектр  навчальних послуг робітничих професій  та напрямів підвищення кваліфікації для дорослого населення.

З дослідженням можна ознайомитися за посиланням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора