A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

З тракториста до аграрного підприємця

Дата: 23.05.2024 15:00
Кількість переглядів: 129

Причина  Микола Володимирович (історія життя)
✅З раннього віку батьки Миколи плекали в ньому любов до рідної землі. Їхнє шанобливе ставлення до неї глибоко вкоренилося в його серці.  І коли він виріс,  твердо й свідомо прийняв рішення жити й працювати на рідній землі, розуміючи, що саме вона дає життя й достаток.  
Як і будь яка сфера діяльності, аграрна, потребує постійного навчання, вдосконалення знань, адже змінюється с/г техніка, технології обробітку та вирощування продукції. 
✅Кілька років тому п. Микола у нашому Центрі здобув професію тракториста-машиніста категорії А1🚜. Проте, не зупинившись на досягнутому, прагнув більшого - опанувати мистецтво керування сучасною потужною технікою.
Нещодавно, завдяки проекту SEQUA, мрія здійснилася - він успішно закінчив навчання за категорією А2   і  це  стало ключовим кроком до його амбітної мети - створити власну справу. 
✅Разом з братом вони заснували сімейне господарство в селі Жовтанці. Їхні володіння сягають 60 гектарів, що включають орендовані паї за договором. На цих родючих просторах Микола з братом вирощують картоплю, моркву, буряк, капусту, цибулю, пшеницю та сою.
Продукція користується великим  попитом серед постачальників, адже для її зберігання обладнано спеціальні склади з холодильними установками. Для обробітку землі використовує  усе необхідне сучасне обладнання: культиватор, комбінатор, європак,  сівалку. 
✅Не зупиняючись на досягнутому, Микола з братом планують розширювати свій бізнес. Їхня наступна мета - отримати грант на закупівлю нового обладнання, яке допоможе їм ще більше підвищити продуктивність та рентабельність господарства.
✅Історія Миколи - це не просто розповідь про успіх одного чоловіка. Це приклад того, як завдяки наполегливості, прагненню до знань та підтримці проєкту SEQUA навіть у найскладніші часи можна здійснити свою мрію та будувати успішний бізнес на рідній землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора