A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Психологічна допомога та підтримка для ВПО

Дата: 28.06.2024 14:35
Кількість переглядів: 157

Фото без опису

«Один старий індіанець розповів своєму онукові про боротьбу, яка відбувається всередині кожного з нас. Вона схожа на боротьбу двох вовків. Один із них злий: він уособлює гнів, заздрість, образу, невдоволення собою, брехню. А другий добрий: він втілює в собі радість, умиротворення, любов, надію, спокій, смиренність, доброту та правду. Онук поміркував над тим, що почув, й запитав: «І хто з них переможе?». Старий індіанець, не роздумуючи, відповів: «Той, якого ти годуєш»

 

У Львівському центрі ПТО ДСЗ навчаються слухачі за різними категоріями соціального статусу, а саме: учасники бойових дій, ВПО, люди з особливими потребами та інші. Великої уваги заслуговує категорія ВПО (внутрішньо-переміщені особи), які зазнали, як психологічного, так і інших видів потрясінь та насиль. Практичний психолог закладу веде активну консультативну, психокорекційну, психодіагностичну та профілактичну роботу з даною категорією осіб, які потребують бути почутими, вислуханими та підтриманими. У кожної людини, з даної категорії, яка прийшла на навчання, є своя мотивація та життєва історія, свій життєвий сцераній, який у кожного з них є різним. Одні потрапили під обстріли, інші – залишились без житла, ще інші були в окупації, і так далі, тому  життя проходить у вихорі негативних подій та емоцій. За період війни, яка змінила долю багатьох українських громадян, ми з легкістю можемо стверджувати, що люди між собою обєдналися, співпереживають один за одного, надають підтримку одне одному.     

  Психолог у роботі використовує різний психологічний інструментарій, зокрема і артттерапевтичну роботу, яка дає можливість ВПО розкрити свій внутрішній світ, подолати панічні атаки, комплекс меншовартості, знизити рівень тривоги та роздратованості та багато інших питань, з якими стикаємось повсякденно.

        До кожної людини слід віднайти індивідуальний підхід, тому що усі ми різні. Скільки людей – стільки й думок.

Працюймо, допомагаймо, творімо, розвиваймо і все буде Україна!

Мир та перемога за нами!!!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено