A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Семінар –тренінг « Зростання територіальних громад через розвиток аграрного бізнесу»

Дата: 04.06.2021 14:25
Кількість переглядів: 239

Вже традиційно,  в п’ятницю, відбувся семінар-тренінг на тему «Зростання територіальних громад через розвиток аграрного бізнесу», який проводиться під патронатом Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА з метою всебічної популяризації створення фермерських господарств та надання комплексної інформації сільському населенню. Сьогоднішня локація – місто Яворів,  приміщення Яворівської районної державної адміністрації. 

Серед спікерів зустрічі:

•          Галина Бордун – радник голови Львівської ОДА з питань розвитку громад – привітала присутніх та презентувала наявні соціальні програми для підприємців та мешканців Львівщини.

          Тетяна Гетьман – директор департаменту агропромислового розвитку -  наголосила на важливості та актуальності таких зустрічей, зазначила що розвиток громад, їх добробут напряму залежить від успішного аграрного бізнесу. Створення нових робочих місць, залучення додаткового земельного ресурсу в обробіток, залучення інвестицій в аграрну галузь та додаткових фінансових ресурсів є  невід’ємним інструментом сприяння ефективному розвитку громад.

•          Володимир Хархаліс – директор ТзОВ «Явір-Інвест» - охарактеризував ситуацію в аграрній сфері Яворівщини,  висловив пропозиції щодо конкретних дій з покращення роботи громад та фермерських господарств району. 

•          Людмила Гончаренко – заступник директора департаменту -  представила учасникам семінару програму фінансової підтримки аграріїв з державного та обласного бюджету на 2021 рік, а також зауважила, що в області розпочато реалізацію Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства на 2021-2025 роки.  Дана програма передбачає підтримку мікро- та малих сільгоспвиробників. 

•          Ганна Кущак – начальник управління продовольства та розвитку сільських територій департаменту - окреслила загальні аспекти створення та реєстрації фермерських господарств і сільськогосподарських кооперативів, також повідомила, що усім бажаючим створити СФГ або об`єднатися у кооператив фахівці департаменту підготували взірці документів, необхідних для проведення державної реєстрації.

•          Тарас Казечко – головний спеціаліст відділу розвитку аграрної інфраструктури – ознайомив присутніх із змінами до земельного законодавства, надав рекомендації щодо документального оформлення земельних ділянок та зазначив про необхідність проведення аудиту і обліку земель громад.

•          Василь Барилюк – директор Львівського обласного центру зайнятості - презентував присутнім зміст активних програм, які реалізовує служба зайнятості, озвучив спектр освітніх послуг, які надають навчальні заклади, зокрема Львівський центр професійно-технічної освіти ДСЗ, висвітлив питання про Порядок надання допомоги для здобуття освіти за сприяння державної служби зайнятості.

Зустріч була надзвичайно інформативною для представників об’єднаних територіальних громад та аграріїв.  Присутні жваво обговорювали отриману інформацію, задавали питання на наболілі теми.

В семінарі також прийняли участь заступник начальника відділу профнавчання Львівського ОЦЗ Наталія Кінь, заступник директора Львівського ЦПТО ДСЗ Роман Бубняк, викладач навчального центру Тетяна Кохана, директори Яворівської, Мостиської районних філій  та Новояворівської міської філії  Львівського ОЦЗ.

Учасникам семінару були роздані буклети та рекламні матеріали із переліком освітніх послуг, що надає Львівський центр ПТО ДСЗ.

            Наступна зустріч очікується через тиждень у місті Дрогобич.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора