A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Справжньому чоловікові все під силу

Дата: 22.03.2019 14:14
Кількість переглядів: 567

Обставини склалися так, що пану Івану довелося працювати у навчальному закладі лише на півставки. Зароблених грошей ледь вистачало, аби утримувати сім’ю: дружину та двійко дітей, тому й недивно, що наш герой потрапив до когорти соціально вразливих верств населення.

Усвідомивши безвихідь ситуації, він звернувся до фахівців Городоцької районної філії Львівського ОЦЗ з метою пошуку роботи. Працівники служби зайнятості відразу розгледіли у І. Музики неабиякий підприємницький хист, прекрасні комунікативні здібності та нездоланну віру у власні сили, тому запропонували йому розпочати власну справу, взявши участь у проекті «Рука допомоги». Над майбутньою бізнес-ідеєю він думав недовго, адже перше робоче місце у столярному цеху та хобі, пов’язане із деревом, підштовхнули поєднати приємне з корисним – перетворити давнє захоплення на спосіб заробляння грошей.

Фахівці держустанови доступно та всебічно роз’яснили клієнту суть пілотної програми, окреслили її переваги, надали низку консультацій з основ самостійного господарювання. Також за скеруванням служби зайнятості тепер уже колишній безробітний пройшов у Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ навчання за програмою «Досягнення успіху у підприємницькій діяльності через розвиток самомотивації».

Наступний крок – виповнення бізнес-плану на тему: «Виготовлення та реалізація виробничих заготовок з деревини», у якому претендент детально описав ідею, провів важливі розрахунки та переконав комісію проекту «Рука допомоги» надати кошти у розмірі 70 тисяч гривень на придбання верстату фрезерного ЧПУ VMW-1507-3. Ось так завдяки проявленій ініціативі та з допомогою районної філії Львівського ОЦЗ кардинально змінилася трудова біографія Івана Музики.

Взявши в оренду приміщення під столярний цех, закупивши деревину та повний цикл програмного забезпечення з відеоуроками та бібліотекою, пан Іван почав реалізовувати задумане. Нині його продукція вигідно вирізняється серед інших, позаяк він індивідуально враховує всі вимоги замовників. Нині і  пересічні мешканці, і представники бізнесу надають перевагу натуральним матеріалам для оформлення осель чи офісних приміщень, відтак дерев’яні конструкції користуються і будуть користуватися неабияким попитом.

Посадовці держустанови тісно співпрацюють з новоспеченим підприємцем, запрошують на мотиваційні семінари, зустрічі з безробітними тощо. Іван Федорович завжди охоче ділиться своїми здобутками, подекуди й труднощами, уже, за його словами, має певні напрацювання щодо збуту продукції за межі країни.

Іван Музика не зупиняється на досягнутому: він доукомплектовує фрезерний верстат для розширення асортименту продукції, залучив до співпраці спеціалістів зі сфери програмного забезпечення, задумується про найманий персонал. За потрібними кадрами неодмінно звернеться до служби зайнятості, бо де ж як не тут вислухають, підтримають, порадять, а найголовніше – допоможуть.

Історія успіху Івана Музики вражає і водночас захоплює, слугує яскравим прикладом того, що справжньому чоловікові все під силу.

Галина Фостяк, заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Городоцької районної філії Львівського ОЦ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора