A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Три в одному: покликання, бізнес і справа життя

Дата: 03.02.2022 12:31
Кількість переглядів: 223

Ветеринарний кабінет «Сірко», що функціонує у Жовкві, добре знають улюбленці братів наших менших. Не дивно, що тут щодня вишиковується черга охочих скористатися ветеринарними послугами: комусь треба вакцинувати котика, у когось занедужав собака, а дехто приходить почути корисні поради про харчування «пухнастих хвостиків».

Усім власниця кабінету Марія Костів  і словом, і ділом намагається допомогти. Адже ветеринарія -  її покликання, справа життя, тому й освіту здобула відповідну. Однак не всі знають, що підприємиця свого часу також скористалася «Рукою допомоги». І це - правда! Так називався  соціальний проєкт, який у 2017 році реалізовувався як у Львівській, так і у Харківській та Полтавській областях. Мета експерименту - вивести на ринок праці осіб з числа малозабезпечених сімей та переселенців, надавши їм на поворотній основі кошти для придбання інструментів і матеріалів, необхідних для ведення бізнесу.

Саме у цій державній програмі відважилася взяти участь колишня безробітна, а тепер власниця ветеринарного кабінету Марія Костів. Тоді жінка перебувала на обліку в управлінні соціального захисту населення як член малозабезпеченої сім’ї та звернулася до Жовківської районної служби зайнятості за допомогою у пошуку роботи. Лікар ветеринарної медицини мріяла допомагати тваринам, проте актуальних вакансій на локальному ринку праці не було. Зваживши всі «за» і «проти», пані Марія вирішила скористатися унікальним шансом. Звісно, торувати шлях до бізнесу допомогли їй посадовці служби, котрі і на навчання з основ ведення власної справи до Львівського ЦПТО скерували, і бізнес-план допомогли сформувати, і презентацію відповідну підготувати. Захистивши свій доробок на комісії у Львові, М. Костів за кошти безвідсоткової фінансової підтримки, що надавалася на поворотній основі в рамках проєкту «Рука допомоги», придбала необхідне для ведення бізнесу обладнання, за власні заощадження облаштувала сучасний кабінет «Сірко» і почала надавати клієнтам ветеринарні послуги. Її любов до тварин, добре знання своєї справи, сумлінність і відповідальність відразу оцінили як жителі міста Жовква, так і довколишніх  сіл.

Нині пані Марія міцно зайняла свою нішу у бізнесі й радить іншим початківцям: «Не бійтеся йти до своєї мрії, працюйте, реалізовуйте задуми, беріть участь у соціальних проєктах, скористайтеся фінансовою допомогою на здобуття економічної самостійності та станьте успішними!».

І її словам варто вірити, адже лава безробітних і проєкт «Рука допомоги» стали для неї стартом у бізнес, можливістю проявити свій підприємницький хист, займатися улюбленою справою, від якої черпає моральне задоволення та стабільний прибуток.

Р.S. У 2022 році з ініціативи Міністерства соціальної політики України буде реалізовуватися подібний до «Руки допомоги» соціальний проєкт, дія якого поширюється на безробітних малозабезпечених осіб. Більш детально з описом програми можна ознайомитися за посиланням https://bit.ly/3g3KJeS

Жовківська районна філія Львівського ОЦЗ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора