A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Професія "швачка" - перспективна і актуальна

Дата: 12.05.2023 12:04
Кількість переглядів: 299

 

Не так давно Львівський центр ПТО ДСЗ  отримав дозвіл! від Міністерства освіти і науки на провадження освітньої діяльності за професією «швачка». Це ремесло в усі часи було затребуване, особливо гостро постає питання підготовки швачок у наш час. Адже у базі вакансій Львівський обласний центр зайнятості налічується майже  варіантів працевлаштування за цією професію, а заробітна плата коливається від мінімальної до 23 тисяч гривень.

Це – професія дозволяє як жінкам, так і чоловікам  вповні реалізувати свої творчі здібності. Бо ж людям завжди хочеться виглядати красиво та модно. І хто їм у цьому допоможе, якщо не майстриня з голкою в руках і вмінням перетворити лоскут тканини на стильне вбрання?  Дехто помилково вважає, що швачки займаються лише пошиттям одягу. Але це зовсім не так. Адже вони також можуть займатися виготовленням шкіряних виробів, головних уборів, взуття, чохлів для меблів чи автомобілів, сумок, штор, а в час війни – армійської форми чи інших обладунків.

Чи корисна і перспективна професія швачки Окрім роботи на швейних підприємствах  особа, що знається на швейній справі, може відкрити власний бізнес і працювати на себе, займаючись виробництвом одягу або його ремонтом.

Що треба знати швачці?

Далі https://bit.ly/3M6nrpR

#служба_зайнятості #навчання #нова_професія


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора