A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Робота з метафоричними асоціативними картами (МАК)

Дата: 22.03.2021 11:45
Кількість переглядів: 2894

Працюю з колодами МАК уже певний період часу. Здобувачі освіти задоволені даною ланкою роботи, їм цікаво, повчально відкривати для себе нові перспективи. Робота МАК дає позитивні результати праці із здобувачами освіти. кожен слухач відкриває для себе нові можливості, додаткові ресурси, нові враження щодо своєї персони та можливостей майбутнього пошуку рішень.

Метафоричні асоціативні карти (МАК) – це універсальний психологічний інструмент, який базується на метафорі та звертається до підсвідомості людини і використовується для діагностики, корекції, розвитку, розкриття творчих здібностей та коучінгу.

         МАК є проективною методикою: в них важливий не стільки зміст, закладений в картинку психологом, скільки душевний відгук кожної людини на картинку. Що прийшла до нього. Господар карти – господар історії, автор розповіді про зображення.

МАК — це один з найбільш захоплюючих інструментів в сфері розвитку особистості, який допомагає досліджувати глибокі питання в творчому і захоплюючому процесі. Саме за ці техніки МАК вже оцінили і широко застосовують фахівці практично в будь-яких напрямках психології та розвитку особистості.

За допомогою МАК можна працювати з різними національними, релігійними, професійними, інтелектуальними і віковими категоріями клієнтів.

Карти колоди дозволяють працювати на ментальному, емоційному і тілесному рівнях; експериментувати, змінювати сценарій емоційного реагування, поведінки людини, переносити терапевтичний досвід у життєвий простір. Вони є ресурсними, несе в собі емоційний заряд для позитивних змін, відновлення емоційних станів, пробудження внутрішнього потенціалу тощо. Зрештою просто перегляд барвистих ресурсних картинок, намальованих професійними художниками, змінює емоційний стан.

Групова робота проводилась у групі за професією «Манікюрник». Здобувачі освіти прагнули більше про себе дізнатися, розкрити інші сфери своєї підсвідомості та побачити позитивні зміни у своєму житті.

 

  Підготувала:

Практичний психолог                                                      О.В. Чайковська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора