A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Шляхи укомплектування кадрами роботодавців готельного та санаторно-курортного комплексу

Дата: 07.03.2024 11:33
Кількість переглядів: 92

На таку тему сьогодні, 7 березня, з ініціативи Державна служба зайнятості та обласної служби зайнятостії у Трускавці відбувся круглий стіл🟢 з представниками бізнесу сфери гостинності💰.

У заході взяли участь заступник директора Департамент економічної політики Львівської ОДА Орест Гринів, міський голова Трускавця Андрій Кульчицький, директор Львівський обласний центр зайнятості. Василь Барилюк, керівник Львівського центру ПТО ДСЗ Зіновій Вантух. До заходу також у режимі онлайн доєдналися Олена Мельник, в. о. директора департаменту реалізації політики зайнятості ДЦЗ, та Лілія Грабовська, начальник управління професійного навчання та міжнародного співробітництва ДЦЗ.

Під час зустрічі🤝 присутні детально обговорили аспекти організації навчання персоналу☝ відповідно до потреб галузі. Зокрема йшлося про вишкіл за такими актуальними професіями як покоївка, кухар👩‍🍳👨‍🍳, офіціант, бармен із врахуванням вимог працедавців до рівня знань, компетенцій та комунікаційних здібностей потенційних працівників. Не оминули також питання ліцензування✅ окремих професій для організації навчання у Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ.

Запрошений до слова Орест Гринів окреслив програми підтримки ветеранського бізнесу💰⚔️🛡🇺🇦, що запроваджені на Львівщині та спрямовані на створення нових🆕 робочих місць.

Його виступ доповнив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк, котрий повів мову про проєкти, які реалізовує служба зайнятості для подолання дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили на локальному ринку праці.

Як зазначила представниця ДЦЗ Олена Мельник, служба зайнятості постійно вдосконалює механізми та інструменти взаємодії🤝 з бізнесом задля того, щоби робочі місця були вчасно укомплектовані, а підібраний персонал відповідав вимогам сьогодення💯.

Про те, що професійне навчання – один із шляхів задоволення кадрових потреб фірм і компаній, повела мову Лілія Грабовська. Вона акцентувала☝, що вишкіл не тільки проводиться на замовлення працедавців, а й запроваджені різні його форми, зокрема, дуальна, індивідуальне навчання та стажування на виробництві тощо.

А про освітні послуги Львівський центр ПТО ДСЗ присутні довідалися із презентації🗣 керівника навчальної установи Зіновія Вантуха.

До обговорення кадрових проблем закладів сфери гостинності охоче долучилися керівники санаторію «Кристал»✅ та бази відпочинку «ТАОР-Карпати»✅. Як було сказано, озвучені під час заходу думки, слушні ідеї та пропозиції, будуть обов’язково враховані у подальшій роботі обласної служби зайнятості, яка зацікавлена у збереженні трудового потенціалу👨‍🍳👩‍🍳 на теренах регіону.

#служба_зайнятості #сфера_гостинності #підбір_кадрів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора