A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Режим роботи закладів профосвіти визначать на місцях

Дата: 08.09.2020 10:00
Кількість переглядів: 289

Режим роботи закладів профосвіти визначать на місцях

Заклади професійної освіти, залежно від рівня поширення COVID-19 в регіоні, зможуть розпочати навчальний рік у звичному режимі, з елементами змішаного навчання або дистанційно.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки щодо початку нового навчального року в закладах професійної освіти.

За словами заступника міністра освіти і науки Андрія Вітренка, готуючи  рекомендації для закладів профосвіти у МОН орієнтувалися на рішення уряду та головного санітарного лікаря.

«Відповідно до них місцеві управлінці вирішують як працюватимуть заклади. Далі керівники профтехів адаптують графік освітнього процесу, видають відповідні накази та, за потреби, коригують навчальні плани. Наприклад, для проведення теоретичних занять у «помаранчевій» або «жовтій» зоні ми рекомендуємо застосовувати змішане навчання, ділити групи на підгрупи, одна з яких слухатиме урок онлайн. Що ж стосується виробничого навчання та практики, то їх краще спланувати за окремим графіком і погодити із роботодавцями», - зазначив  Вітренко.

Наразі алгоритм організації нового навчального року в профтехах складається із 6 етапів:

  • визначення предметів або тем, що викладатимуться дистанційно;
  • формування графіка освітнього процесу, де буде виписаний розклад та час початку занять, тривалість перерв, інформація про введення позмінного навчання тощо;
  • затвердження графіка освітнього процесу та предметів для дистанційного навчання на засіданні педагогічної ради профтеху;
  • видання директором наказу щодо організації освітнього процесу у новому навчальному році;
  • інформування працівників, учнів закладу профосвіти про зміни та рішення;
  • підготовка разом із місцевим методичним центром рекомендацій, які визначатимуть методи для контролю знань, перелік ресурсів для дистанційного навчання, створення та наповнення дистанційних курсів.

Заклади професійної освіти зможуть змінювати режим роботи для того, щоб учні та працівники менше контактували один з одним. Окрім того, для них проводитимуть щоденний температурний скринінг. Під час перебування у закладі навчальні приміщення будуть регулярно провітрювати та дотримуватися у них належних санітарних норм.

«У своєму листі ми також звертаємо увагу директорів профтехів та управлінців на постанову, яка регулює роботу гуртожитків в умовах карантину. Оскільки більшість закладів профосвіти мають гуртожитки, зауважте, що вже зараз потрібно подбати про дотримання у них санітарних вимог», - наголосив Андрій Вітренко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора