A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Перший учасник експериментального проекту на Львівщині!

Дата: 01.12.2023 09:47
Кількість переглядів: 195

Нещодавно в Україні стартував експериментальний проект з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в центрах професійно-технічної освіти  Державної служби зайнятості.

Сьогодні ми хочемо розповісти історію учасника бойових дій з 2015 року, котрий дізнався  про можливість отримати новий  фах та не став зволікати і першим подав онлайн-заяву про направлення на професійне навчання  за професією «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування».

Андрій Голько має вищу освіту – закінчив Львівський державний університет ім. Івана Франка за фахом «Фізика», 22 роки працював у правоохоронних органах, у 2014 вирушив на фронт та упродовж року перебував на Донеччині. Далі повернувся додому, звільнився зі служби та вирушив шукати заробітку за кордоном.  Однак його не покидало бажання бути з родиною, будувати власний бізнес у рідній країні. . Наполегливе прагнення  до мети часто перетворює задуми в реальність – п. Андрій  став учасником програми "Грант для ветеранів та членів їхніх сімей" та виграв 249 тисяч гривень. Тепер чоловік облаштовує сауну біля Львова. І зіштовхнувся з новим викликом – адже для створення безперебійного функціонування сауни, підключення та обслуговування парогенераторів, вентиляційних систем, трубопроводів та інших компонентів необхідні професійні знання та навички. І такі знання можна здобути у Львівському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, у якому учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть здобути актуальну на ринку праці професію у терміни до 6 місяців за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. А для бажаючих підвищити  кваліфікацію чи здобути часткові компетенції центр пропонує освітні програми терміном від 30 до 480 годин (від 1 до 16 кредитів Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи) з урахуванням мети та складності професійного навчання.

п.Андрій уже розпочав навчання за професією  «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» та вже за чотири місці  отримає не лише свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації державного зразка, але й необхідні знання та навички для успішного провадження власної підприємницької діяльності.

Довідково:

Проект регламентується Порядком реалізації експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 р. № 984.

Мета  проекту – підтримка конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, задоволення поточної та перспективної потреби ринку праці, залучення учасників експерименту до самозайнятості або ведення підприємницької діяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора