A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Успішні випускники

Дата: 26.03.2019 20:27
Кількість переглядів: 596

«Весела кулька» зробить ваше свято неповторним

Майже рік жителі прикордонного міста Жовква купують незвичні товари у крамничці «Весела кулька». Сюди йдуть усі, хто хоче з буднів створити свято, здивувати рідних чи близьких приємними сюрпризами чи несподіванками, подарувати іменинникам чи ювілярам яскраві емоції, незабутні враження та неодмінно усмішку. Настрій кожного, хто лишень переступає поріг крамниці, одразу своє феєричним. Адже поруч – безліч смішних зайчиків, песиків, котенят, мишок, свинок, аж в очах рябіє. І зроблені вони із чудернацьки закручених кульок.

Власниця крамниці Ірина Діжак уже звикла до такої реакції покупців, вона відразу намагається вгадати хто за чим прийшов і шукає потрібних персонажів, щоб догодити клієнтам. Дівчина за фахом еколог, працювала адміністратором у ТзОВ «Злука», проте завжди прагнула творчо розвиватися, втілювати у життя креативні задуми, потайки мріяла про власну справу. Ідея для бізнесу для неї не була випадковістю, адже дівчина з захопленням займалася аеродизайном, створювала різноманітні композиції з повітряних кульок, з радістю оформляла святкові події: весілля, випускні вечори, хрестини, дні народження тощо.

«Звільнившись з роботи, якийсь час шукала місце праці за сприяння Жовківського районного центру зайнятості. Там мені повідомили про можливість отримання одноразової виплати допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності. Спершу трохи сумнівалася, але бажання самостійно заробляти на життя і дарувати своєю працею радість іншим перемогло. Тоді й вирішила започаткувати власну справу, відкрити магазин кульок», – зазначила Ірина Діжак.

Як розповідає підприємниця, найважче на початках було написати бізнес-план, але завдяки навчанню на курсах, а також консультаційній підтримці фахівців районного центру зайнятості їй вдалося і цей бар’єр здолати.

«У Львівському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, куди мене скерували на навчання, я не тільки достеменно вивчила основи ведення підприємницької діяльності, а й змогла зорієнтуватися та обрати вид оподаткування, навчилася складати звіти до державних установ, визначати ймовірні ризики бізнесової справи та усувати їх. Після отримання таких ґрунтовних знань я блискуче захистила бізнес-план на комісії у центрі зайнятості», – згадує торішні події І. Діжак.

За кошти, які Ірина отримала у вигляді одноразової виплати допомоги з безробіття для започаткування власної справи, та свої заощадження вона придбала балон гелію з редуктором, компресор, ручний насос, повітряні кульки, святкову та подарункову продукцію, іграшки та стелажі, тобто все необхідне для відкриття магазину.

Сьогодні спектр послуг успішної бізнес-леді значно розширився. Окрім композицій з кульок, цікавих подарунків і святкової продукції, вона надає в оренду клієнтам різноманітні елементи декору для дитячих свят, хрестин чи весіль.

«Я вдячна працівникам Жовківського центру зайнятості за здійснення мрії, за віру у мої сили, професійні настанови та підтримку. Найважливіше у моїй щоденній діяльності – це щасливі та задоволені обличчя моїх наймолодших клієнтів», – каже, всміхаючись, Ірина Діжак.

Жовківська районна філія Львівського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора