A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Бізнесові поради від успішної горянки

Дата: 18.03.2021 15:52
Кількість переглядів: 445

 

У силу різних життєвих колізій будь-хто з нас може залишитися без роботи. Тоді постає одна, але дуже складна, дилема: що робити далі, куди рухатися, де шукати нове місце праці. Колишня безробітна Сколівська районна філія Львівського ОЦЗ Юлія Савчин, котра пережила такий момент у своєму житті, має з цього приводу свою думку. За її словами, передусім слід звернутися до служби зайнятості, де є найбільша база вакансій, зайняти активну позицію та наполегливо шукати свого працедавця. А ще – власні сили не витрачати на спогади про минуле чи боротьбу зі старим, а зосередитися на побудові чогось нового. Саме так вона й зробила І тепер горянка працює на себе, займається улюбленою справою й отримує стабільний дохід.

А події розгорталися таким чином: залишившись без роботи, Юлія Володимирівна звернулася до Сколівської районної філії ЛОЦЗ, адже була переконана, що тільки там їй дадуть кваліфіковану допомогу. Під час співбесіди з кар’єрним радником вона почерпнула цікаву інформацію, яка її відразу заінтригувала. Мова йшла про можливість отримати одноразову виплату допомоги з безробіття  для започаткування підприємницької діяльності. Під час аналізу всіх «за» і «проти» стали проглядатися плюси у започаткуванні власної справи. Адже клієнтка мала і досвід роботи у сфері краси, і прекрасні організаторські здібності, і нестримне бажання ґаздувати самостійно й продовжувати свій розвиток в цій індустрії.

Чемно дотримуючись рекомендацій фахівців служби зайнятості, Юлія Володимирівна охоче пройшла навчання на курсах цільового призначення у

Львівський центр ПТО ДСЗ

за напрямом «Основи підприємницької діяльності» та здобула багаж необхідних знань і навичок щодо ведення власної справи. Після успішного захисту бізнес-плану вона орендувала приміщення у центрі села, закупила необхідне обладнання для надання перукарських послуг і відкрила власний заклад під назвою «Перукарня у Юлії».

«Перевагою обраного виду підприємницької діяльності я вважаю те, що попит на мої послуги має сталий характер. Тепер тутешнім жителям нема потреби витрачати час і кошти на поїздку до районного центру, аби підстригти волосся чи зробити зачіску», – розповідає колишня безробітна і додає: «Якщо життя так розпорядилося, що робота втрачена, треба цей факт сприйняти з позитивної точки зору, розглянути його як додатковий бонус або старт у щось нове. Найперше – повірити у власні сили, чітко визначити ціль, до якої йдеш. А посадовці служби зайнятості і словом, і ділом допоможуть задуми реалізувати».

Сьогодні Юлія Савчин – успішна власниця салону краси, що зуміла змінити життя на краще і є чудовим прикладом для інших безробітних, котрих гризуть сумніви щодо того, чим зайнятися, аби мати роботу та заробіток.

#служба_зайнятості #історія_успіху #власна_справа


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора