A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Змінивши зброю на молот, став ковалем свого щастя

Дата: 07.05.2020 13:22
Кількість переглядів: 350

Змінивши зброю на молот, став ковалем свого щастя

Дуже важливо робите те, що подобається,  вірити у власні сили, тоді бізнес обов’язково розвиватиметься та приноситиме не лише матеріальне, але й моральне задоволення Такої думки дотримується підприємець-початківець Віталій Ярославович Кіт. Повернувшись із АТО, він якийсь час працював охоронником у ТзОВ «Електроконтакт Україна», а після закінчення терміну трудового договору звернувся за допомогою у працевлаштуванні до Бродівська районна філія Львівського обласного центру зайнятості.


Спеціалісти, як і будь-якому іншому пересічному відвідувачу, надали йому вичерпну інформацію про зміст соціальних послуг, висловили підтримку і розуміння його проблем. Кожний запропонований ними захід: чи то семінар, чи індивідуальна консультація, чи тематичні тренінги, які він відвідував, лишень додавали завзяття та віри у власні сили. І через деякий час без вагань п. Віталій заявив, що вирішив започаткувати підприємницьку діяльність.
А далі все закрутилося як на плівці: спершу – навчання у Львівський центр ПТО ДСЗ на безкоштовних курсах за програмою «Досягнення успіху підприємницької діяльності через розвиток самомотивації». Саме під час вишколу майбутній підприємець почерпнув багато нового з основ ведення бізнесу, сучасних форм оподаткування, складання фінансової звітності тощо. Потім – блискучий захист на комісії бізнес-плану на тему: «Виробництво та реалізація готових металевих виробів». І нарешті довгоочікувана мить: на рахунку стартові кошти  – одноразова виплата допомоги з безробіття для організації бізнесу.
Змінивши зброю на молот, а військовий бліндаж на горнило для плавлення металу, колишній військовослужбовець тепер успішно господарює у власній кузні. За його словами, нагріваючись на вогні, сталь стає «слухняною», гнучкою, піддатливою. Буквально через кілька хвилин? в його сильних руках шмат металу перетворюється у тендітний листочок троянди, оригінальний підсвічник чи раму для картини. Коваль пояснює, що працювати у кузні – одне задоволення, адже тут присутня якась магія, незбагненна для людського розуму. Не тільки простір біля розпеченого металу освічується, а й душа біля вогню наче оновлюється, стає чистішою. Однак залізо не пробачає помилок: із ним треба працювати швидко, вправно, а головне – з любов’ю. 
Колишній клієнт Бродівської РФ ЛОЦЗ так захоплено і тепло розповідає про ковальське ремесло, що нема сумнівів: він віднайшов свою нішу у бізнесі, «смакує» улюбленим заняттям, черпає від нього задоволення, натхнення і втіху, тобто став ковалем свого щастя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора