A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Львівський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Виробнича практика

Дата: 13.03.2019 17:13
Кількість переглядів: 758

Виробнича практика готує майбутніх робітників до самостій­ного виконання обов’язків де вони працюватимуть.

Базою практики є установа (підприємство, організація) будь-якої форми власності, яка забезпечує виконання програми практики для відповідного кваліфікаційного рівня. Практика проводиться на підставі договорів на її проведення, а їх трива­лість згідно навчальної програми та розкладу занять.

На слухачів, які проходять практику на підприємстві (організації, установі), поширюється законодавство України про працю та пра­вила внутрішнього трудового розпорядку підприємства (організації, установи).

Організація співпраці з роботодавцями.

З метою створення спільно з роботодавцями необхідних умов для проведення професійно-практичної підготовки здобувачів в умовах виробництва з використанням елементів дуальної форми навчання підписано довготривалі (до 2025 року) договори про співпрацю, а також договори оренди матеріально-технічної бази. Роботодавцями на безоплатній основі виділено приміщення навчальних класів та матеріально-технічна база для підготовки кваліфікованих робітників за професіями Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва різних категорій, Фермер та іншими робітничими професіями, актуальними для ринку праці області.

У тісній співпраці з роботодавцями здійснюється професійно-практична підготовка з усіх професій. Здобувачі освіти навчального центру згідно укладених договорів про співпрацю та надання робочих місць проходять виробничу практику на підприємствах, в установах та організаціях області. Для проходження  виробничої практики розробляються детальні програми, зміст яких обговорюється на засіданнях міжпредметної циклової комісії. Багато випускників працевлаштовуються на підприємствах, де проходили виробничу практику.  

Тісно налагоджена співпраця з роботодавцями: ТзОВ «Мрія Сервіс», ПП «Західний Буг», ПАФ ім. Шашкевича, ПП «Майя», ТзОВ «ПАККО-Холдинг» - мережа супермаркетів «Вопак», ТОВ ТВК «Львівхолод» («Рукавичка»), ПАТ «Львівський холодокомбінат», ЛКП «Львівелектротранс», «ШРБУ №65», ПАТ «Львівелектромережбуд» та іншими підприємствами і організаціями  області.

Головами комісій з проведення державної кваліфікаційної атестації призначаються виключно представники роботодавців  (керівники та спеціалісти профільних підприємств).     

         У звітному році за кошти фізичних та юридичних осіб навчалося  1127 осіб, зокрема 50 осіб здобули професію «Оператор котельні», 30 - «Машиніст (кочегар) котельні», 13 – «Електрогазозварник», 18 – «Водій трамвая», 26 – «Водій тролейбуса», 1 – «Перукар», 1 – «Візажист»,  130 – «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» категорії А1,  583 особи  навчалися на курсах підвищення кваліфікації за професією «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» різних категорій, 273 особи підвищили кваліфікацію на курсах за напрямом «Безпечні методи та прийоми обслуговування котелень». Всього у 2020 році від надання платних освітніх послуг було отримано навчальним центром 1,7 млн.  гривень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора